De Geschiedenis

Januari 2001 hebben zeven verenigingen in de regio Den Haag en omtreken te weten:
ssv Buitenveldert, A.P.G.S afdeling schieten, sc Loosduinse Burgerwacht, sv AR 10, sv Big Bore, H.P.S.V. afdeling schieten en schietteam Holland-West besloten een onderlinge competitie op te zetten dit naar aanleiding van het feit dat veel van de leden van deze verenigingen de discipline Militair pistool schieten.

Iedere vereniging organiseert één maal per jaar op haar locatie een wedstrijd. De resultaten van deze wedstrijden worden centraal verwerkt zodat gedurende de gehele competitie de schutters hun resultaten kunnen terug lezen op deze internetpagina. Het inschrijfgeld bedraagt euro 2,50 per wedstrijd.

Om in het eindklassement mee te tellen dient een schutter aan vier van de zes wedstrijden deel te nemen, de vier hoogste scores van een deelnemer tellen mee in het eindklassement.

De competitie is verdeeld in vier klasse, De H, A, B, en C klasse. Voor de klasse indeling wordt de K.N.S.A. klassering gehanteerd. > 220 = "H" klasse > 205 = "A" klasse > 190 = "B" klasse > 175 = "C" klasse Ongeklasseerd is "H" klasse.

Aan het eind van de competitie wordt tijdens een prijsuitreiking de totaaluitslag bekend gemaakt. Gedurende de competitie vormen de drie hoogste scorende schutters het team voor hun vereniging. Het Nederlands record voor teams 696 punten stond sinds 1995 op naam van de K.S.V.R. in 2001 werd dit geëvenaard tijdens het Nk door het schietteam Holland-West (Eef Buurman, Henk de Rooij, Matthieu Rombouts). Tijdens de Randstad competitie heeft schietteam Holland-West deze score nog twee maal weten te behalen, een maal met de teamleden Eef Buurman, Henk de Rooij, Wim Nuijten en de tweede keer met Henk de Rooij, Faruk Kucuk Yurdakul en Wim Nuijten.

Het Nederlands record individueel 238 punten staat sinds 1995 op naam van Peter Benne.

In 2012 is het aantal deelnemende verenigingen uitgebreid tot 9 stuks. Voor de score betekent dit dat de 6 beste scores meetellen voor het eindresultaat.